Een goed rendement! Het voorjaar is hét moment om uw zonnepanelen te laten reingen, want de zomer staat voor de deur en die zorgt voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. U behaald een veel hoger rendement met schone zonnepanelen dan met bevuilde panelen. Het professioneel laten reingen van je zonnepanelen betekent ook een langere levensduur voor uw zonnepanelen.

img_0132

Waarom zonnepanelen reinigen?
We zien vaak dat na het installeren van nieuwe zonnepanelen er geen onderhoud meer aan de zonnepanelen plaatsvindt. Het reinigen van zonnepanelen is belangrijk voor de levensduur en het behouden van het rendement. Over de jaren kan het rendement met 15% afnemen, dit gaat vaak ongemerkt en kan verholpen worden door regelmatig onderhoud aan uw zonnepanelen uit te voeren. Vogelpoep, fijn stof in de lucht of woestijnzand zijn vaak de oorzaak van een vuillaag op de zonnepanelen welke er door regen niet afgaan. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig laten reinigen van zonnepanelen een hoger rendement oplevert doordat de zonnestralen beter hun werk kunnen doen.

Zonnepaneel reinigen niet nodig?
Onze klanten geven vaak aan dat ze het niet nodig vinden om de zonnepanelen te laten reinigen, waarbij wij vragen of ze wel eens de ramen van hun auto wassen. Door regen en de schuine plaatsing van de collectoren zorgt er voor dat een deel van het vuil met een flinke regenbui verwijdert wordt, echter blijft het hardnekkige vuil zoals vogelpoep achter op de collectoren. Juist voor dit hardnekkige vuil is het nodig om uw zonnepanelen goed te laten reinigen door een professioneel bedrijf zoals E&M Dienstverlening.

Maak gebruik van onze expertise
Maak gebruik van onze kennis en expertise op het gebied van zonnepaneel reinigen. Wij voeren de klus voordelig en vakkundig voor u uit zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw eigen veiligheid en het rendement van uw zonnepanelen.